انواع اصلی سئو
سئوی داخلی (on-page seo) : (معروف به سئو در سایت) به هر کاری که می توانید در خود صفحه برای بهبود رتبه آن انجام دهید اشاره دارد. بر کمک به گوگل و جستجوگران برای درک و هضم بهتر محتوای شما تمرکز دارد.
سئوی خارجی (off-page seo) : هر کاری که خارج از وب سایت خود انجام می دهید تا رتبه آن را در موتورهای جستجو بهبود بخشید. اغلب به صورت مترادف با لینک بیلدینگ استفاده می شود، اما فقط آن نیست و روش های دیگری نیز دارد.
سئوی فنی یا تکنیکال (technical seo) : بهینه سازی سایت که به موتورهای جستجو کمک می کند صفحات شما را پیدا کنند، بخزند، بفهمند و فهرست کنند. هدف یافتن و بهبود رتبه است.
سئو فنی
سئوی موبایل (Mobile SEO) : اطمینان از بهینه سازی وب سایت برای دستگاه های تلفن همراه، با در نظر گرفتن عواملی مانند طراحی واکنش گرا و تجربه کاربر تلفن همراه.
سئوی دسترسی (Accessibility SEO) : اطمینان از اینکه یک وب سایت برای همه کاربران قابل دسترسی است، چیزی که می تواند تأثیر مثبتی بر سئو داشته باشد.
سئوی لبه (Edge SEO) : تکنیکی که به شما امکان می دهد بدون نیاز به دانش فنی عمیق یا منتظر کمک یک توسعه دهنده، تغییرات را سریعتر و آسان تر انجام دهید.
سئوی جاوا اسکریپت (Javascript SEO) : بخشی از سئوی فنی است که وبسایتهای سنگین جاوا اسکریپت را برای خزیدن و فهرستبندی آسان و همچنین جستجوی پسند میکند.
سئو ریاکت (React SEO) : فرآیند بهینهسازی برنامههای وب مبتنی بر ریاکت برای موتورهای جستجو برای اطمینان از ایندکس و رتبهبندی مناسب آنها
سئو نکست جیاس (NextJs SEO) : به بهینه سازی وب سایت های ساخته شده با Next.js، یک چارچوب ریاکت، برای موتورهای جستجو اشاره دارد.
سئوی بدون سر (headless seo) : تمرین بهینه سازی CMS بدون سر به گونه ای که با بهترین شیوه های بهینه سازی موتور جستجو مطابقت داشته باشد و به محتوای شما بهترین شانس برای رتبه بندی کلمات کلیدی مرتبط را بدهد.
سئوی محتوا
سئوی صفحه فرود (Loading page SEO) : فرآیند بهبود صفحات وب ایجاد شده برای تولید سرنخ، با تمرکز بر جذب ترافیک از موتورهای جستجو.
سئوی وبلاگ (Blog SEO) : فرآیند نوشتن و بهینه سازی محتوای وبلاگ برای رتبه بندی در موتورهای جستجو مانند گوگل.
سئوی محتوا (Contect SEO) : تمرکز بر ایجاد و ساختار محتوای با کیفیت بالا و مرتبط که کلمات کلیدی و موضوعات خاصی را هدف قرار می دهد.
سئوی معنایی (Semantic SEO) : تمرکز بر معنا و زمینه پشت پرس و جوهای کاربر، فراتر از کلمات کلیدی مطابقت دقیق.
سئو چند رسانه ای (Multimedia SEO) : بهینه سازی انواع مختلف محتوای غیر متنی، از جمله رسانه های صوتی، تصویری و تعاملی.
سئوی محلی و بین المللی
سئوی محلی (Local SEO) : تمرین بهبود حضور آنلاین خود برای کسب و کار بیشتر از جستجوهای محلی.
سئوی بین المللی (International SEO) : بهینه سازی وب سایت شما برای کاربران کشورهای مختلف و گویشوران به زبان های مختلف.
سئوی چند زبانه (Multilingual SEO) : تمرین بهینه سازی محتوای وب سایت برای چندین زبان برای بهبود دید و رتبه بندی در موتورهای جستجو در بازارهای زبانی مختلف.
سئوی پلتفرم خاص
سئوی تجارت الکترونیک (Ecommerce SEO) : فرآیند بهینه سازی یک فروشگاه آنلاین برای بهبود دیده شدن و رتبه بندی آن در موتورهای جستجو مانند گوگل. این به شدت بر بهبود عملکرد صفحات دسته بندی و محصولات تمرکز دارد.
سئوی یوتیوب (YouTube SEO) : فرآیند بهینهسازی ویدیوها، فهرستهای پخش و کانالهای شما برای رتبهبندی بالا در نتایج جستجوی ارگانیک YouTube برای یک عبارت جستجوی معین.
سئوی اپ استور (App Store SEO) : برای برنامه های تلفن همراه در فروشگاه های برنامه، با تمرکز بر عنوان برنامه، توضیحات، بررسی ها و رتبه بندی ها.
سئوی آمازون (Amazon SEO) : سئو به طور خاص برای رتبه بندی محصولات بالاتر در موتور جستجوی داخلی آمازون.
سئوی وردپرس (WordPress SEO) : به تمرین بهینه سازی وب سایت یا وبلاگی که با استفاده از وردپرس ایجاد و مدیریت می شود اشاره دارد.
سئوی رسانه های اجتماعی (Social media SEO) : بهینه سازی پروفایل های اجتماعی و محتوا برای مشاهده شرط بندی در شبکه های اجتماعی . نباید با استفاده از پلتفرم های رسانه های اجتماعی برای تأثیر غیرمستقیم بر سئوی وب سایت اشتباه گرفته شود .
سئوی اخبار (SEO News) : بهینه سازی محتوا برای نمایش در گوگل نیوز و سایر موتورهای جستجوی اخبار.
سئوی بازار (Marketplace SEO) : فرآیند بهینه سازی بازارهای آنلاین برای خریداران و فروشندگان در موتورهای جستجو مانند گوگل و بینگ.
سئوی داده فید (Datafeed SEO) : به بهینهسازی فیدهای دادههای محصول برای دیده شدن و رتبهبندی بهتر در نتایج موتورهای جستجو در بازارهایی مانند گوگل شاپ ، به ویژه در جستجوهای خرید یا مقایسه محصول اشاره دارد.
انواع تخصصی سئو
سئوی تصویر (Image SEO) : بهینه سازی تصاویر برای رتبه بندی در نتایج جستجوی تصویر، از جمله جنبه هایی مانند نام فایل، متن جایگزین و فشرده سازی تصویر.
سئوی ویدیو (Video SEO) : فرآیند دریافت بازدید بیشتر از ویدیو از گوگل و استفاده از ویدیوها برای افزایش ترافیک ارگانیک به وب سایت شما.
سئوی برنامهای (Programmatic SEO) : به ایجاد صفحات با هدف کلیدواژه به صورت خودکار (یا تقریباً خودکار) اشاره دارد.
سئوی تعطیلات (Holiday SEO) : تمرین بهینه سازی محتوای وب برای افزایش دید موتورهای جستجو در طول تعطیلات خاص، هدف قرار دادن درخواست های مربوط به تعطیلات برای جذب ترافیک جستجوی فصلی.
سئوی اسنایپت ویژه (Featured Snippet SEO) : هدف قرار دادن قطعه برجسته یا "موقعیت صفر" در نتایج جستجوی گوگل.
سئوی دم بلند (Long-Tail SEO) : هدف قرار دادن معمولاً جستجوهای جستجوی کمتر رقابتی اما بسیار هدفمند (یعنی دنباله بلند).
سئوی ساس (SaaS SEO) : یافتن یک تجارت SaaS در گوگل و سایر موتورهای جستجو را آسان می کند. هدف جذب افرادی است که به دنبال راه حل هایی هستند که محصول شما بتواند ارائه دهد.
سئوی سازمانی (ٍEnterprise SEO) : بهینه سازی موتورهای جستجو برای وب سایت های بزرگ و سازمانی. هدف بهبود کیفیت و کمیت ترافیکی است که از موتورهای جستجو به صفحات وب در شرکت های سازمانی می رسد.
سئوی طاقچه (Niche SEO) : به مجموعه خاصی از تاکتیک ها اشاره دارد که به ویژه در یک جایگاه تجاری خاص مؤثر هستند. لیست بی پایان است. در اینجا به اندازه سوله ها انواع وجود دارد. به عنوان مثال، سئو برای استارت آپ ها ، سئو برای وکلا، سئوی لوله کش ، سئو عکاس عروسی و غیره.
سئوی صوتی (Voice SEO) : بهینه سازی برای پرس و جوهای جستجوی صوتی، که اغلب بر زبان طبیعی و محتوای مبتنی بر سؤال تمرکز می کند.
سئوی هوش مصنوعی (AI SEO) : استفاده از هوش مصنوعی مانند ChatGPT برای اطلاع رسانی و خودکارسازی استراتژی های SEO.
سئوی تاکسونومی (Taxonomy SEO) : به تمرین سازماندهی و طبقه بندی محتوای وب سایت به شیوه ای منطقی و سلسله مراتبی اشاره دارد. این شامل ایجاد یک سیستم طبقه بندی است که حرکت در سایت و یافتن اطلاعات مرتبط را برای کاربران آسان تر می کند.
سئوی بارناکل/ سئوی انگل (Barnacle SEO/Parasite SEO) : پیوست کردن محتوای مربوط به یک نام تجاری به وبسایتهای بسیار معتبر برای به دست آوردن دید بیشتر در جستجو.
سئوی همبسته (Syndicated SEO) : به استراتژی ای اشاره دارد که در آن محتوا در وب سایت های مختلف توزیع می شود تا دید را افزایش دهد و ترافیک بیشتری را به یک سایت اصلی هدایت کند.
سئو برای مجلات دانشگاهی (SEO for academic journals) : به فرآیند افزایش دید و دسترسی به مقالات مجلات دانشگاهی در نتایج موتورهای جستجو، از جمله، اما نه محدود به گوگل-محقق (Google Scholar) اشاره دارد.
سئوی پیشرفته (Advanced SEO) : تکنیکها و تاکتیکهایی که فراتر از بهینهسازی اولیه موتورهای جستجو هستند، بهعنوان مثال، لینکسازی پیشرفته یا تحقیقات پیشرفته کلمات کلیدی .
سئوی نام تجاری (Branding SEO) : (معروف به برند SERP ) بهینه سازی حضور آنلاین یک برند برای بهبود دیده شدن و شهرت آن در نتایج موتورهای جستجو.
سئوی پادکست (Podcast SEO) : بهینه سازی محتوای پادکست برای قابل کشف و دسترسی بیشتر از طریق موتورهای جستجو، از جمله گوگل و پلتفرم های خاص پادکست مانند پادکست اپل و اسپاتیفای.
سئو قانونی (Forensic SEO) : «شکلی از سئو که به طور خاص با تجزیه و تحلیل از دست دادن دید در طول زمان یا تصادف ناگهانی ترافیک، و نحوه بازیابی سریع استراتژیک و در عین حال به حداقل رساندن اثرات منفی بهینهسازی خیلی زود، سروکار دارد. اغلب با بازیابی از جریمه های گوگل و بهینه سازی پروفایل های بک لینک سمی سروکار دارد.
سئوی سفر (Travel SEO) : بهینه سازی یک وب سایت مرتبط با سفر برای رتبه بالاتر در نتایج موتورهای جستجو، با هدف جذب ترافیک ارگانیک بیشتر از افراد علاقه مند به موضوعات سفر .
سئوی بی تو بی (SEO B2B) : به استراتژیها و تاکتیکهایی اشاره دارد که برای افزایش دید وبسایت یک کسبوکار در نتایج موتورهای جستجو، بهویژه هدف قرار دادن سایر کسبوکارها بر خلاف مصرفکنندگان فردی استفاده میشود .
سئوی بی تو سی (B2C SEO) : مانند بی تو بی است ، اما شما مصرف کنندگان فردی را هدف قرار می دهید.
سئوی پیوال (Paywall SEO) : بهینه سازی محتوای پشت دیوار پرداخت برای موتورهای جستجو. این شامل نمایش قطعات به موتورهای جستجو برای نمایهسازی، استفاده از دادههای ساختاریافته برای نشان دادن وجود دیوار پرداخت، و متعادل کردن دسترسی به محتوا برای بهبود رتبهبندی جستجو و جذب مشترک است.
تکنیک های سئو برای اجرا
سئو کلاه سفید (White Hat SEO) : به استفاده از استراتژیها، تکنیکها و تاکتیکهای سئو اشاره دارد که در دستورالعملهای گوگل هستند.
سئو کلاه سیاه (Black Hat SEO) : شیوه هایی که دستورالعمل های موتورهای جستجو را نقض می کند، اغلب برای دستیابی سریع استفاده می شود، اما خطرناک و غیراخلاقی است.
سئو کلاه خاکستری (Grey Hat SEO) : تکنیک هایی که صراحتاً مخالف دستورالعمل های موتورهای جستجو نیستند، اما از نظر اخلاقی و پایداری مشکوک هستند.
سئو منفی (Negative SEO) : اقدامات غیراخلاقی با هدف کاهش رتبه موتور جستجوی رقبا. آگاهی برای دفاع بسیار مهم است (به هر حال، در اینجا نحوه منحرف کردن آنها آمده است ).
سئوی پایدار (Sustainable SEO) : استراتژیهای سئو بلندمدت که بر رشد پایدار و انعطافپذیری در برابر تغییرات الگوریتم تمرکز دارند.
سئوی مستمر (Continuous SEO) : رویکردی به سئو که آن را به عنوان یک استراتژی همیشه فعال بدون تاریخ یا هدف نهایی اجرا می کند.
سئوی دی (ِDIY SEO) : رویکرد خود مدیریتی برای بهینهسازی موتورهای جستجو، که در آن افراد یا کسبوکارها استراتژیهای سئو را خودشان بدون استخدام متخصصان پیادهسازی میکنند.
سئوی جامع (Holistic SEO) : رویکردی فراگیر که هر جنبه ای از یک وب سایت، از محتوا گرفته تا تجربه کاربر، را به عنوان بخشی از سئو در نظر می گیرد.
سئوی هاستل برو (Hustle Bro SEO) : به عنوان یک طرح ثروتمند شدن سریع تبلیغ می شود. پدیده فرهنگ برادری. به شما هشدار داده شده است.
بهینهسازی تجربه جستجو (SXO) (Search Experience Optimization) : استراتژی که نه تنها بر بهینهسازی برای موتورهای جستجو، بلکه بر بهینهسازی تجربه کلی برای کاربرانی که از نتایج جستجو میآیند تمرکز دارد. این تاکتیکهای سئو را با طراحی تجربه کاربر و بهینهسازی نرخ تبدیل ترکیب میکند.
افکار نهایی
بیایید واقعی بین باشیم - نیازی نیست بر هر نوع سئوی که در وب ظاهر می شود تسلط داشته باشید. آنها ترکیبی از کلمات کلیدی، سبکها، مجموعهای از تاکتیکها و خدماتی هستند که برخی از سئوکارها در آنها تخصص دارند. و تنها پس از مشاهده فهرستی از هر یک از آنها آشکار میشود.
به جای آن بر موارد ضروری تمرکز کنید: اصول اصلی سئو و تاکتیکهای پلتفرم خاص اگر میخواهید ترافیک موتورهای جستجوی دیگری غیر از گوگل داشته باشید.